Kuutinlahden kanootit

Alkaen 30,00 € / 6 h

Kuutinlahden Melontatukikohta on Repoveden kansallispuiston sisällä sijaitseva self-service -palvelupiste, joka mahdollistaa kanootin yhdistämisen saumattomaksi osaksi retkeä.

Melontatukikohta on SeikkailuviiKarin itsepalvelupiste omatoimisille Repoveden kävijöille. Tukikohdassa ei ole jatkuvaa päivystystä, vaan kanoottien käyttö perustuu vahvaan luottamukseen kauppiaan ja käyttäjän välillä. Kaluston saa käyttöönsä numerokoodeilla.

Itsepalvelumelontatukikohdan kalustoa käytetään aina omalla vastuulla. Kaluston käyttäjällä tulee olla aikasempi kokemus melomisesta sekä tietämys kalustosta. Tämän lisäksi uimataito on välttämätön.

Polyeteenikanootit on tarkoitettu kahdelle melojalle.

Kuinka pääsen alkuun?

Vuokraa haluamasi välineet sinulle sopivana päivänä. Välineet noudetaan itsepalveluperiaatteella Kuutinlahden Melontatukikohdasta, joka sijaitsee Kuutinlahdella Mustalamminvuoren juurella Kuutinkämpän ja Mustavuoren kodan välissä. Lähin sisääntulo on Saarijärvi, jonne on noin 3 kilometriä ja ajallisesti noin tunti. Saarijärvelle voi jättää auton.

Kalusto ja varusteet on lukittu koodilukoilla. Varaajille lähetetään varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon numerokoodi hieman ennen varauksen alkua. Koodin avulla varattu kalusto varusteineen saadaan käyttöön.

Vuokra-aika

Maksun perusteena oleva aikaväli on 6 tunnin jakso klo 9-21 välillä. Päivittäin varausjaksot ovat siis klo 9-15 ja klo 15-21. Varauksen ajat ovat tarkkoja. Kalustoa ei saa ottaa käyttöön ennen varauksen alkua. Kalusto on myös palautettava päättymisaikaan mennessä. Myöhästymisestä peritään jaksomaksu kaksinkertaisena.

Voit vuokrata kanootin myös yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Vuorokausi hinnoittelu alkaa ja päättyy klo 15.

Mitä tarvitsen mukaan?

Vuokrahintaan sisältyvät melat, kelluntaliivit, reittikartta, tyhjennysväline sekä vesitiivistynnyri, jotka riittävät hyvin varustukseksi päiväretkille. Lisäksi on hyvä ottaa mukaan sään mukainen vaatetus, vesipullo ja eväät.

Palautuksen yhteydessä kalusto on siistittävä. Kanoottien ja kajakkien pohjat on putsattava liasta ja hiekasta. Helpoiten tämä onnistuu rannassa huuhtelemalla väline huolellisesti. Kaikki välineet on palautettava samoille paikoille, mistä ne on otettu. Liivit ja muut varusteet on siistittävä ja palautettava varusvarastoon. Liivit tulee ripustaa kuivumaan ja kanoottitynnyrit tyhjentää ja laittaa varastoon siististi ilman kantta.

Ohjeet vuokraajille:

  • Käyttä aina melontaliivejä ja koskessa kypärää. Tarkista välineiden kunto ennen retkelle lähtöä. Älä koskaan lähde melomaan rikkinäisellä kanootilla tai varusteilla. Kalustoa hakiessasi varmista että sait kaiken.
  • Melo selvinpäin ja mieluiten ryhmässä. Yksin meloessasi pysy uimaetäisyydellä rannasta. Älä yliarvioi taitojasi ja muista kylmän veden vaarat ja vaikutukset.
  • Ryhmässä meloessasi muista aina järjestäjän vastuu. Käytä vain auktorisoituja ja päteviä melonnanohjaajia tai -oppaita. Maksullisissa tilaisuuksissa on oltava mukana pelastustaitoinen ohjaaja, yhtä ohjaajaa kohti saa olla enintään 16 melojaa ja 10 alusta (kanoottia).
  • Liivit valitaan koon mukaan. Painosuositusta tärkeämpää on sopivuus ja istuvuus. Kaikki aikuisille tarkoitetut liivimme kelluttavat vähintään ohjeiden määräämät 50 Newtonia.
  • Melojen sopiva pituus löytyy parhaiten kokeilemalla. Vaihdelkaa meloja keskenänne matkan aikana.
  • Kanoottien kuljetus on hyvä katsoa ja miettiä yhdessä kanoottia noudettaessa. Yleisemmin kanootti rikkoutuu otettaessa sitä pois kattotelineeltä. Olkaa varovaisia ja kohtuullisia. Neuvomme mielellämme.
  • Jokaisen kanootin varusteisiin kuuluu melat, liivit, tyhjennysväline, kartta, vesitiivis varustepussi /-säiliö ja kypärä jos melotaan virtaavassa vedessä. Kanootissa on tarra: "Käytä aina meloessasi melontaliiviä, tarkasta kellukkeet ja pidä tyhjennysväline saatavilla. Ne lisäävät turvallisuuttasi". Mikäli tarra on kulunut pois tms. niin tämä kirjallinen ohje korvaa sen.
  • Älä luota sokeasti reittioppaisiin vaan tarkista aina reittisi itse. Olet vastuussa omasta turvallisuudestasi. Kysy rohkeasti neuvoa, se on kaikkien etu.

Tiedustelut

Seikkailuviikari Oy
info@seikkailuviikari.fi
+358 500 862862
Y-tunnus: 2108510-3
Kauppias
Seikkailuviikari Oy
info@seikkailuviikari.fi
+358 500 862862
Y-tunnus: 2108510-3
Tilaus
Jos tilaus on keskeneräinen, näet sen tiedot tässä.