Vilkmanin Juhannus

495,00 € / 4 vrk

Vilkmanin Juhannus on erinomainen mahdollisuus pariskunnille ottaa irti kiireisestä arjesta ja siirtää fokus parisuhteeseen. Verlassa teidän ei tarvitse suorittaa, aikatauluttaa tai suunnitella. Voitte vain olla ja nauttia.

Mökki on saanut kutsumanimensä Aaret Vilkmanista, joka yhdessä tyttäriensä perheiden kanssa olivat VB 4:n pitkäaikaisimpia asukkaita.

VB 4 on rakennettu todennäköisesti ennen 1890-lukua ja alunperin rakennuksen omisti mylläri Pukkila. 1890-luvulla talossa asui vuokralla räätäli Mikko Karhu (Rustholl-karhu), jonka vaimo oli mylläri Pukkilan sukulainen. Karhut asuttivat taloa 1910-luvun alkuun, jolloin he muuttivat pois Verlasta.

Karhun jälkeen VB 4:een muutti Aaret Vilkman. Aaret ja hänen tyttärensä perheet olivat rakennuksen pitkäaikaisimpia asukkaita. Aaret kuoli 1941 ja hänen vaimonsa 1959. Heidän poikansa Eino kaatui jatkosodassa 1943. Tytär Saima asui talossa miehensä Erkki Stenbergin kanssa VB 4:ssa vuoteen 1954 saakka.

Kymiyhtiön eläkeläinen Emma Nygren, talon viimeinen asukas, asui talossa noin kymmenen vuotta.

Verlan mökkien kämppien varaustenhallinnasta ja huollosta vastaa Repovalkea Oy. Mökit ja kämpät omistaa ja ylläpitää UPM-Kymmene Oyj. Kohteet ovat osa maailmanperintöä.

Mökin tyyppi ja piha

VB 4 Vilkman on ennen 1890-lukua rakennettu hirsirunkoinen mökki. Mökissä on huone, keittiö, eteinen ja WC.  Mökki soveltuu erinomaisesti 2 hlölle. Vilkman on täysin remontoitu 2019. 

Vilkmanin pohjois-seinustalla on autolle pysäköintipaikka ja etelä-seinustalla pieni piha, jossa puutarha pöytä ja tuolit. Ulkoruokaa pääsee valmistamaan noin 100m alarinteessä rannassa olevalle varauslaavulle, joka on varattavissa yksityiskäyttöön.

Sijainti

Mökki sijaitsee rinteessä noin 300 metrin päässä tehdasmuseon infosta. Mökistä avautuu upea Verlalainen maisema kosken ylle. Mökin pihaan pääsee autolla.

Sijainti Google-kartalla sekä kuva tieltä (Google Street View).

Varustelu 

 • varustelu 2 hlölle

 • sähkövalaistus ja lämmitys

 • jääkaappi

 • mikroaaltouuni

 • Sähköliesi ja uuni

 • kahvinkeitin

 • vedenkeitin

 • astianpesukone

 • ruoanvalmistus välineistö

 • aterimet ja astiastot 2 hlölle

 • juokseva vesi (kylmä/kuuma)

 • sisä-wc

HUOM! Liinavaatteet ja pyyhkeet eivät sisälly varusteluun/palveluun. Muista siis tuoda omat mukanasi.

Mökin varaaminen ja käyttö

Mökki on varattavissa vain online-järjestelmästä ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa -nappia klikkaamalla. Mikäli haluat varata useita kohteita, lisää useampi kohde ostoskoriin ja siirry maksamaan vasta sitten, kun kaikki haluamasi kohteet ovat korissa. 

Mökki on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 14:sta lähtöpäivän klo 12:een. Vuokralainen saa mennä mökille vasta sitten, kun varausaika alkaa.

Sauna 1 ja saunavuoro

Vilkmanilla, Leivolla, Seppä-Mäellä ja Verlan uittotuvalla on yhteinen sauna. Vilkman sijaitsee saunarakennuksesta ylärinteeseen. Majoittumiseen sisältyy 1 (yksi) saunavuoro per päivä. Vuorot varataan online-järjestelmästä etukäteen. Tarkemmat tiedot saunan varaamisesta löytyvät tilauksen jälkeen sähköpostiin kilahtavasta varausvahvistuksesta.

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimen noudosta toimitetaan varausvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat avainlaatikossa suoraan kohteessa. Vuokralainen on vastuussa avaimesta koko varauksensa ajan. Avain tulee palauttaa  heti varauksen päättyessä samaan avainlaatikkoon, josta se otettiin. Palauttamatta jääneestä avaimesta peritään ehtojen mukainen korvaus.

Siisteys, loppusiivous ja roskat

Vuokralainen itse on vastuussa vuokrakohteen, sen pihapiirin sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä. Mökki tulee olla siivottu huolellisesti käytön jälkeen siten, että seuraavalla tulijalla on mielyttävää saapua Verlaan vieraaksi. Jäteet voi viedä suljetussa muovipussissa Seuratalon tai museoalueen jäteastiaan.

Loppusiivouksen voi ostaa myös palveluna mökin varauksen yhteydessä. Siivoamatta jätetystä kohteesta peritään kulloinkin voimassa oleva hälytyssiivousmaksu.

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät ole sallittuja tässä kohteessa.

Ehdot

Mökin varaaja on täysimääräisesti vastuussa koko mökistä sekä myös kavereistaan. Tutustu ehtoihin ennen varaustasi.

Perustiedot

KohdeKouvola
Verlantie 320,47850 Verla
Lomakohteen tyyppi:Mökki
Asuinpinta-ala:30 m²
Vuoteiden määrä:2
Remontointivuosi:2019

Ominaisuudet

Astiastot:2
Keittiön kuvaus:Hyvin varusteltu moderni keittiö, jossa ruokailupöytä.
Pihan kuvaus:Pieni oma pihaa.
Rannan kuvaus:Ei omaa rantaa.
Aktiviteettien kuvaus:Verlan mökit ja kämpät ovat osa maailmanperintökohde Verlaa, joka muodostaa upean kuvan suomalaisesta metsäteollisuuden historiasta. Lisäksi yksi eteläisen Suomen suosituimmista kansallispuistoista, Repoveden kansallispuisto, sijaitsee noin 30 min ajomatkan päässä.

Tiedustelut

Verlan Mökit / Repovalkea Oy
info@verlanmokit.fi
Katso Meistä/yhteydenotot
Y-tunnus: 2363958-7
Kauppias
Verlan Mökit / Repovalkea Oy
info@verlanmokit.fi
Katso Meistä/yhteydenotot
Y-tunnus: 2363958-7
Tilaus
Jos tilaus on keskeneräinen, näet sen tiedot tässä.